Cami Cemaatinden Yıkım İsyanı

Kocaeli'de, Köy Hizmetleri Camii cemaati bu günlerde zor günler geçiriyor.

Cami Cemaatinden Yıkım İsyanı
Cami cemaati, yeni yapılan valilik kompleksi nedeniyle yıkılacak cami için imza kampanyası başlattı. 1980’li yıllarda inşa edilan, İzmit Kadıköy Mahallesi Şehit Rafet Karacan Sokak üzerinde bulunan Köy Hizmetleri Camii'nde bu günlerde yıkım gerginliği yaşanıyor. Caminin yakılmaması için imza kampanyası düzenleyen cami cemaati, yetkililerin yıkılan caminin yerine yeni bir cami yapılmasını talep ediyor. Konu ile ilgili konuşan Sami Uzener, "Vilayet kompleksinin inşaatına başlandığı zaman biz sandık ki; büyüklerimiz herhalde bu camiyi yıkacaklar, buraya daha güzel, bu kompleksi şerefelendirecek bir eser bize bırakacaklar. Biz bu konu ile ilgili girişimlerde bulunduğumuzda öğrendik ki, bu 50 bin metrekarelik alan içerisinde bize 500 metrekare bir alan çok görülüp, bize cami için yer ayırmamışlar. Bu konu ile ilgili görüşmelerimizde hiç kimseden gerekli olumlu cevabı alamadık, dahası buraya camiyi uygun görmüyorlar" dedi.

Caminin yıkılmaması için imza kampanyası düzenlediklerini belirten Uzuner, "İmza kampanyamız devam ediyor. Allah'tan ümit kesilmez. Belki büyüklerimiz hidayete erer de, yıkılacak olan camimizin yerine yenisini yaparlar" diye konuştu.

Köy Hizmetleri Camii cemaati, şimdi topladıkları imzaları valiliğe sunarak, taleplerine olumlu bir yanıt gelmesini bekliyor .
Kaynak: İHA