Bakan Eroğlu’nun Kilis Temasları

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kilis temasları kapsamında ilk olarak belediyeyi ziyaret etti.

Bakan Eroğlu’nun Kilis Temasları
Eroğlu, fidan dikim törenine katıldıktan sonra Suriyeli sığınmacıların bulunduğu konteyner kenti ziyaret etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdu Bulut’u makamında ziyaret etti. Belediye girişinde karşılanan Bakan Eroğlu’na Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut tarafından Kilis’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Kilis’e büyük hizmetler ettiğini belirterek, “Belediye başkanı olduğumda Kilis’e kişi başı ortalama 50-60 litre su verebiliyorduk. Bu suyun da yarısı kayıp kaçak nedeniyle gidiyordu. Şimdi şehir içme suyu şebekesini yer altına alıyoruz. Scadalı sistem ile su sorunu inşallah çözülmüş olacak. Sizlerin verdiği destek ile bunları yaptık ve yapıyoruz. Şehir içme suyu şebekesinin yenilenmesi ile birlikte suyumuz yeterli olacaktır” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyet Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu Bahçesi’ne fidan dikti. Daha sonra yurtta kalan öğrencileri ziyaret eden Bakan Eroğlu, sürpriz bir şekilde 13 bin Suriye’nin barındığı Öncüpınar Konteyner kentini ziyaret etti. Burada Vali Süleyman Tapsız’dan bilgi alan Bakan Eroğlu, Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı.

Eroğlu, daha sonra Suriyelilerin alışveriş yaptığı marketleri ziyaret etti. Suriyeliler ile sohbet eden Bakan Eroğlu, gördüğü ilgiden ve konteyner kentteki çalışmalar için Vali Süleyman Tapsız’a teşekkür etti. Kilis’te Koordinasyon toplantısına katılan Bakan Eroğlu'nun karayolu ile Osmaniye’ye hareket edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA