Vali Lekesiz Açıklama Yaptı

Hatay'da kış mevsiminde, yağışlar karşısında olası bir taşkın yaşanmaması için Amik Ovası'nda yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, kış mevsiminde olası bir taşkına karşı Küçük Asi, Karasu, Comba ve Afrin Kanalı'ndaki temizleme çalışmalarının tamamlandığı, Muratpaşa ve Büyük Asi Kanalı'nda ise bu ayın sonunda temizleme işlemlerinin tamamlanacağı, Amik Ovası'ndaki bentlerin tamamının yıkıldığı ve seddelerdeki yırtıkların da onarıldığı belirtildi.

DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu'dan çalışmalarla ilgili olarak bilgi alan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda ovada geçen yıl ki gibi bir taşkın beklemediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan aşırı yağışlarla beraber karların ani erimesi, toprağın doyma kapasitesine ulaşmış olması, bentlerin oluşu, kanalların tıkanıklığı ve seddelerin yırtıklığı gibi nedenlerle ovada bir taşkın olayı yaşandığını hatırlatan Lekesiz, ilgili kurumların bir plan ve program dahilinde titizlikle çalışması ve çabası sonucunda bu olumsuzlukların hemen hepsinin giderildiğini, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda ovada bu türden bir taşkın beklemediklerini kaydetti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, ilçe kaymakamları, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Yücelen, DSİ'den ilgililer, Hatay Havalimanı Meydan Müdürü Metin Keskinöz, Antakya Ziraat Odası Başkanı Abdulhay Denizli, ilçe sulama birlikleri ve ilçe kooperatif birliklerinin başkanları da katıldı.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA