Turçev'den Bakan Günay'a Şikayet

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV) yönetimi, Kapadokya'da peri bacalarının ortasındaki otel inşaatını Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a şikayet edecek.

TURÇEV Genel Başkan Yardımcısı gazeteci İlter Sağırsoy, Uçhisar’da peri bacalarının ortasına yapılan otel inşaatının kanunlara uydurulmasına hayret ettiğini belirterek, peri bacaları arasındaki söz konusu otel inşaatının durdurulması için gerekli bütün yasal girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Sağırsoy, "Uçhisar, yani Kapadokya’nın göz bebeği olan ve neredeyse tamamı sit alanı olan bu dünya mirası bölgeye her ne sebeple olursa olsun otel inşaatı yapılması her şeyden önce dünya mirasına sahip çıkılması anlamında etik değildir. Yasalara uydurmuş olabilirler, bir şekilde Koruma Kurulu'nu da geçip oradan onay almış olabilirler. Ama her ne olursa olsun bu konunun takipçisi olacağız. Zira orada biliyoruz ki, herhangi bir vatandaş sit alanı üzerine çok önceden yapılmış tapulu evine çizik atamıyor. Atarsa ağır cezada yargılanıyor ama kuralına ve kanununa uyduranlar dev gibi otel inşaatlarını yapıyorlar. Burada otel yapılması zarureti var mıdır, bölgedeki otellerin zaten doluluk oranları belli. Bunlar araştırılmadan sırf belli kuralları belli şekilde geçenler, istediklerini yapamamalı. Bir otel mecburiyeti yok ve yapılan yer tam da sit alanının göbeğinde. Mutlaka bu konunun üzerine gideceğiz ve takipçisi olacağız" dedi

Kaynak: İHA