Trt Genel Müdürü Şahin Açıklaması

TRT Müzik kanalının kuruluşunun 3. yıl dönümü nedeniyle ''Akşam Sefası'' programı özel yayını canlı olarak gerçekleştirildi.

Arı Stüdyoları'ndaki programda TRT sanatçıları konser verdi. Yayının ardından gazetecilere açıklama yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bir kanalın gün yüzüne çıkmasının kolay olmadığını belirterek, ''TRT bir şeyi yaparsa iyi yapar. Gördüğünüz gibi gümbür gümbür bir kanal ortaya çıkardık'' dedi.

Üç yılın bir kanalın ayağa kalkması için kısa bir süre olduğuna dikkati çeken Şahin, buna rağmen TRT'nin deneyimli sanatçıları, çalışanları, kanal koordinatörleri ve yönetimin hep birlikte yeni oluşturulan bu binaya bir tuğla koyarak, kanalı geliştirdiklerini ifade etti.

TRT Müzik kanalında hem TRT sanatçıları hem de kanal formatına uyan başka sanatçılara yer vermeyi amaçlayarak yola çıktıklarını belirten Şahin, ''Bunu olabildiğince götürmeye çalışıyoruz. Çünkü TRT sanatçılarının TRT Müzik kanalını doldurması gerekiyor. Bunun dışında, bir şekilde kendilerine yer bulamamış ama son derece kaliteli müzik yapan arkadaşların TRT Müzik'te seslerini duyurmaları gerekiyor ki biz sanata katkı sağlayalım'' diye konuştu.

Şahin, kanalda herkese hitap eden bir format ortaya koymaya gayret ettiklerini bildirerek, şunları söyledi:

''Sanatçılarımızın, çalışma arkadaşlarımızın, dağ başında vericilerde şu an nöbet tutan arkadaşlarımızın her birinin gerçekten bu sonuca katkısı var. Bu arada sayın Başbakanımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü bu kanalların kurulmasında bizzat takibi var. TRT'den sorumlu daha önceki bakanlarımız ve şu anki Bakanımız Sayın Bülent Arınç beyin büyük katkıları var. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.''

Etkinliğe, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA