Seçici Kurul Çalışmalarına Başladı

Nevşehir Belediyesi'nce ulusal ve uluslararası düzeyde, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenerek, daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacı ile bu yıl 3.'sü düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması seçici kurulu çalışmalarına başladı.

Merkezi İngiltere'de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na amatör ve profesyonel sanatçılar en fazla 4 eserle katıldı.

Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 170 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının 680 eserle yarışmaya katılmak için başvuruda bulunduğu Nevşehir Belediyesi Uluslar arası 3. Fotoğraf Yarışması için Bilgisayar Eğitim Merkezinde bir araya gelen Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Mustafa Karakaya, TFSF Başkan Yardımcısı Sami Türkay ve fotoğraf sanatçıları Ahmet Özyurt, Tekin Ertuğ ve Yücel Demir'den oluşan seçici kurul değerlendirmelere başladı.

Seçici kurulun değerlendirme sonuçları 21 Kasım Çarşamba günü açıklanacak. Seçici kurul ayrıca yapacağı değerlendirmede, yarışma sonunda sergilenecek 40 fotoğrafı da belirleyecek.

Birinci olacak fotoğraf sahibine altın madalya, ikinciye gümüş madalya ve üçüncüye de bronz madalyanın ödül olarak verileceği yarışmada ayrıca 6 mansiyon ödülü de verilecek.

Yarışmada dereceye giren amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 20 Aralık 2012 günü düzenlenecek bir törenle verilecek.

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA