Hollanda'da Gazze Protestosu

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da yaklaşık 3 bin kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti.

Hollanda'da Gazze Protestosu
Filistin Komitesi'nin Dam Meydanı'nda düzenlediği gösteride "Kahrolsun İsrail", "İsrail insanlık suçu işliyor" sloganları atıldı. Atlı polislerin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteriye Fas, Türkiye, Surinam, Antiller asıllılar ile Hollandalılar destek verdi. Dam meydanında kurulan masalarda İsrail'in kınanması için toplanan imzalar ise Hollanda Temsilciler Meclisi'ne teslim edilecek.Gösteriye katılan Haham Jousef Antebi, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını kınıyorum. İnsanlar barış ve huzur içinde yaşamalılar. Bunu yapanlar Siyonistlerdir. Ben de Filistinli bir Yahudiyim. Bu saldırıyı kesinlikle tasvip etmiyorum." dedi.

Atalarının 500 yıl önce Endülüs'teki soykırımdan Osmanlılar tarafından kurtarıldığını ve Gaziantep'e yerleştiklerini ifade eden haham, Gazze'ye haksız saldırı düzenleyen İsrail hükümetini eleştirdi.

Hollandalı Sosyalist Partili Senatör Anja Meulenbelt ise "Tüm dünya Gazze'de olanları bilmesine rağmen hiçbir şey yapmıyor." dedi.

Meulenbelt, Hollanda hükümetini de saldırılara sessiz kalmakla suçladı. Hollandalı senatör, dünya liderleri arasında sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e karşı dik bir tutum sergilediğini ifade etti, Erdoğan'ı desteklediğini dile getirdi .