Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kapadokya Bölgesini Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kapadokya Bölgesini Gezdi
Yerli ve yabancı turistlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Kılıç, "Burası Anadolu'nun gizli tarihi" dedi.

Çeşitli gezi ve temaslarda bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Bakan Suat Kılıç, resmi programlarını tamamladıktan sonra Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. Bakan Kılıç, Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe ile birlikte, ilk olarak bölgede turistlerin en fazla ziyaret ettiği Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezdi. Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'dan bölgenin tarihi ve coğrafik özellikleri hakkında bilgiler alan Kılıç, müze çıkışında yerli ve yabancı turistlerle sohbet etti.

Daha sonra Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesine geçen Kılıç, kayadan oyma doğal soğuk hava depolarını gezdi. Depo içerisinde incelemelerde de bulunan Kılıç, depo yetkililerinden bilgi aldı.

Gezisini Ürgüp ilçesinde sürdüren Suat Kılıç, Üçgüzeller mevkiinde de yerli turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Yerli turistlerle ve Nevşehir protokolü ile peri bacaları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Kılıç, "Burası gerçekten çok güzel bir bölge. Buraya her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor ve burası adeta Anadolu'nun gizli tarihi... Burayı yabancılar bizlerden daha iyi tanıyor. Hem Nevşehirliler hem de tüm vatandaşlarımız buraları daha fazla sahiplenmeli, tanımalı" diye konuştu

Kaynak: İHA