Esenler’de 'cami Mimarisi' Paneli

Türkiye’de önde gelen mimar, akademisyen ve bilim adamları, Esenler Belediyesi’nin düzenleyeceği Cami Mimarisi Paneli’nde bir araya gelecek.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, cami mimarisi konusunda yeni fikirler oluşmasına katkıda bulunmak için “Cami Mimarisi Paneli” düzenliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Elektrik Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda 19 Kasım 2012 Pazartesi günü saat 10.00-14.00 arasında gerçekleşecek panelde Türkiye’de önde gelen mimar, akademisyen ve bilim adamlarının bir araya gelecek ve cami mimarisi masaya yatırılacak. Panelin açılışında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki birer konuşma yaparak, konu ile ilgili görüşlerini açıklayacak.

Doç. Dr. Ebru Erdönmez’in yönetiminde yapılacak panelde Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Mimar Doğan Tekeli, Mimar Feyza Cansever, Mimar Can Çinici ve İlahiyatçı Kemal Uludağ cami mimarisi ile ilgili bildiri sunacak. Mimar ve mühendislik fakülteleri öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Diyanet camiasının büyük ilgi göstermesi beklenen panelde, Cumhuriyet döneminin kendine has bir cami mimarisi ortaya koyamamasının sebepleri de detaylı olarak ele alınacak .
Kaynak: İHA