Ak Parti Eğitim Yatırımlarına Devam Ediyor

Bartın merkez Kemerköprü Mahallesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nun yerine yeni okul inşaatı ihalesinin 10 Aralık 2012 tarihinde Bartın İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek.

Ak Parti Eğitim Yatırımlarına Devam Ediyor
Konu ile ilgili yazılı olarak açıklamada bulunan Milletvekili Yılmaz Tunç, Atatürk İlköğretim Okulu’nun tarihi sit özelliği nedeniyle Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca onaylanan proje çalışmalarının ardından yapım işinin 10 Aralık tarihinde ihale edileceğini belirtti.

Milletvekili Tunç, “AK Parti iktidarında Bartın’da her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük işlere imza attık. Son 10 yıl içerisinde Bartınl genelinde 18 adet yeni okulu hizmete açtık. Bartın'a Fen Lisesi ve yurdunu kazandırdık. Bartın merkezinde ve Kurucaşile ilçesinde Anadolu Denizcilik Meslek Liselerinin açılmasını sağladık. Ulus ilçesi Kumluca beldesine yeni lise binası yaptık. Abdipaşa beldesinde de yeni lise binası ve spor salonunun yakında ihaleye çıkacak. Bartın’da Anadolu liselerinin sayısını artırdık. Cumhuriyet Anadolu Lisesi, tahsis edilen eski Köy Hizmetleri binasında hizmete açıldı. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin de eski ders araçları binasının onarımı yapılarak hizmet vermeye başladı.

Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi için de yeni bina yapımını yatırım programına teklif ettik. Hayırsever vatandaşların katkısı ile de Kız Meslek Lisesi ve Köksal Toptan Lisesi için yurtlar yaptık. Otistik engelliler eğitim merkezinin de yapımına başladık. Eğitim’de yeni sisteme geçilmesinin ardından Bartın merkez, Ulus ilçe merkezi ve Kumluca beldelerinde İmam Hatip Ortaokulunu hizmete açtık. Bartın’da 65 okulun büyük ve küçük onarımlarını gerçekleştirdik. Amasra Kaleşah İlköğretim Okulu ve Ulus Atatürk İlköğretim Okulunun yerlerine yeni binalar yapılacak. Bartın’da 2 milyon ücretsiz kitap dağıttık. Okulları internet ve bilgisayarlarla donattık. Teknoloji sınıfları oluşturarak ADSL internet bağlantıları ve 3 bin 41 adet bilgisayarı okullara dağıttık. Fakir öğrencilere de şartlı nakit desteği sağlayarak özürlülere özel eğitim desteği verdik” dedi.

Yeni yapılacak olan okul binasının 210 gün içinde bitirilmesi bekleniyor .
Kaynak: İHA