Surface Yüzünden Microsoft'a Dava Açtı

Microsoft'un Windows 8 RT işletim sistemli Surface tableti, farklı hafıza seçeneklerine sahip. İşte sorun da buradan çıkıyor. Surface kullanıcısı Microsoft'a dava açtı!

Surface Yüzünden Microsoft'a Dava Açtı
Microsotf'un en büyük yatırımlarından biri olan Windows 8 ekosistemi, Windows Phone 8, Windows RT ve Windows 8 ile beraber hayata geçmiş durumda.

Microsoft'un satışa sunduğu ve kendi adını taşıyan Surface tabletinin RT versiyonu yeni bir davaya sebep oldu. Windows RT işletim sistemini kullanan Surface tabletinde, 16 GB'ı sistem tarafından kullanıldığı ortaya çıkmıştı. İlk olarak açıklanmayan bu durum, ilk Surface alan kullanıcıları oldukça rahatsız etmiş durumda.

32 GB'lık Surface alanların sadece 16 GB'lık hafızayı kullanabilmeleri ciddi bir sorun olarak görülüyor. Bu durumun ortaya çıkmasından sonra Microsoft, teknik özelliklere dahil etti.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Andrew Sokolwski, Avukat olduğu için tüketici haklarını fazlasıyla biliyor. 32 GB'lık modelin sadece 16 GB'ına müdahale edebilen Sokolwski, bu duruma kızıyor ve Microsoft'a dava açıyor.

Sokolowski sebep olarak, Microsoft'u yanıltıcı reklam yaptığı için mahkemeye vereceğini söyledi. Ayrıca davanın toplu dava statüsünde görülmesi için de bir talepte bulunmuş durumda.

Microsoft'tan durumla ilgili bir açıklama gelmedi. Bakalım mahkeme süreci nasıl geçecek?