Sakin Şehir ve Seferihisar Konferansı

Sakin Şehir Konulu sunumunda Seferihisar’da gerçekleştirilen çalışmalar konferansı izleyenlerin ilgisini çekti
Akçakoca Belediye Başkanlığı'nın davetlisi olarak geldiği ilçede Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer sakin şehir konulu bir sunum yaptı.

Sakin Şehir ve Seferihisar Konferansı
Akçakoca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen sunum geniş katılımla yapıldı. Katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettikleri programda ilk olarak ATSO'nun hazırladığı bir Akçakoca tanıtım filmi izlendi.

Başkan Albayrak’ın göreve geldikleri tarihten itibaren gerçekleştirdikleri ve yapmayı planladıkları çalışmaları içeren konuşmasının ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Sakin Şehrin ne olduğu, neleri amaçladığını ve kriterlerini içeren ve bu kapsamda neler yaptıklarını anlatan bir konuşma yaptı.

Başkan Soyer’in gelenek ve göreneklerin, kültürün korunması olmak üzere kentteki sosyal yaşamın kolaylaştırılmasına, ortak iş ve yaşamın oluşturulmasına geçmiş değerlerin korunmasına ve paylaşıma yönelik slayt destekli sunumu ilgi ve imreni ile izlendi.

Sunumun ardından salondan gelen soruları yanıtlayan Soyer “Her şeyi para ile çözemedik. Ortaya koyduğumuz önerileri halkımızın benimsemesi için yılmadan, bıkmadan usanmadan anlatmayı sürdürdük. Kendi yararlarına olduğu konusunda ikna ettik ve başardık. Bugün Seferihisar birkaç yıl öncesine oranla her alanda çok mesafe almıştır” şeklinde konuştu.

Akçakoca’nın “Sakin şehir” statüsüne geçmesi için gerekli kriterlerin birçoğunun doğal olarak var olduğunu vurgulayan Soyer “Başkanın bu konuda bir çok çalışmayı sürdürdüğünü önemli olanın bu kentin sahibi sizlerin yani burada yaşayanların başta olmak üzere tüm toplum elitleri ve yöneticileri tarafından benimsenmesi desteklenmesi ana şarttır“ diyerek tamamladı .
Kaynak: İHA