Öğrencilere Yakın Takip

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, İsmail Baykut İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Şengil, köylerden gelen öğrencilerin başarısızlık nedenlerini belirlemek için yeni bir proje hazırladı.

Öğrencilere Yakın Takip
Lapseki Kaymakamlığı tarafından kabul edilen ve Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı’nın da başkanlığını üstlendiği “Okul-Veli-Öğrenci İşbirliği” projesinde eğitimciler teker teker velilerin evlerine kadar gidiyor. Okul Müdürü Hüseyin Şengil ilk olarak Yeniceköy ziyaretiyle başlattığı projede bazı velilerle kahvehanede bir araya geldi. Müdür Şengil, öğrencilerin aile iletişimlerini ve özel durumları yakından takip ederek karar aldıklarını dile getirdi. Şengil “Bazı öğrencilerin ruh hallerinde bozukluk tespit ediyoruz. Ders karşı ilgisiz oluyorlar. Araştırmalarımızda aile içi bölünmenin çocukları etkidiğini saptadık. Davranış bozukluğu olan öğrencilerimiz de mevcut. Fazla verilen harçlıklar çocuklarımızın kişisel gelişimlerini engelliyor. Anne baba ayrı olan öğrencilerimiz var. Bizler bu proje kapsamında yepyeni bir çalışmayla öğrenci velilerini daha yakından takip ederek sorumluluk alma bilincini vermeye çalışıyoruz. Çoğu velilerimiz toplantılara da katılmıyor. Bu da öğrencilerimizin ‘beni takip eden yok nasıl olsa’ mantığıyla hareket etmesini ve sorumluluk bilincini kaybetmesine neden oluyor. Bizler velilerle de sağlıklı iletişim kurup öğrencimizi takip etmeye çalışıyoruz. Problemler noktasında çocuğa nasıl davranılması gerektiğini anlatıp beraberce üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi.

Projeye Lapseki kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün de katkı vereceğini söyleyen Şengil, “Bundan Sonraki ziyaretlerimizde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Lapseki Kaymakamımız da bizlere eşlik ederek destek verecekler. Lapseki’de yer alan Plevne İlköğretim okuluna baktığımızda Çanakkale bölgesinde üst sıralarda yer alıyoruz. Bizde aynı ilçede olan bir okul olarak Son sıralarda yer alıyoruz. Bu büyük bir çelişkidir. Biz bu meseleye el atarak velilerin ayaklarına kadar gidip yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. Öğrenci velilerimizde bizlere destek olma sözü verdiler. Amacımız insanlığa ve geleceğimize güzel bir yatırımdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA