Köyler İçin Ulaşım Seferberliği

Kahramanmaraş il merkezine bağlanan Ayşepınarı ve çevresindeki 4 köy, yapılan yol çalışması ve köprüyle merkeze 20 kilometre daha yakınlaşacak.

Köyler İçin Ulaşım Seferberliği
Kahramanmaraş’ta köylerin ulaşım sorununu çözmek için Son yıllarda seferberlik anlayışıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. Kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların ilçe ve il merkezine en rahat şekilde ulaşımının sağlanması için yürütülen çalışmalarda birçok köyün yol sorunu çözüme kavuşturuldu.

Topografik yapısı zor olan Andırın ilçesin ilçesindeki yol çalışmalarında da önemli aşamalar kaydedildi. Son olarak, geçtiğimiz aylarda il merkezine bağlanan Ayşepınarı ve çevresinde bulunan Gökgedik, Torlar, Emirler ve Yeniköy’e hizmet verecek grup yolunda çalışmalar hızla ilerliyor.

Yaklaşık 10 bin nüfusu ilgilendiren grup yolunda yapılan köprüyle birlikte, mesafe de 20 kilometre kısalıyor. Sel, heyelan gibi doğal afetlerde göz önünde bulundurularak, sağlam şekilde inşa edilen köprü çalışmalarında da önemli aşamalar kat edilirken, Ayşepınarı köyü muhtarı Celil Genç, bu köprüyle birlikte il merkezine en kısa sürede ulaşım sağlayabileceklerini belirtti.

Genç, “Bu köprüden öncelikli olarak Gökgedik, Torlar, Emirler, Yeniköy ve Ayşepınarı olmak üzere 5 köy faydalanacak. Geniş kapsamlı düşünecek olursak, Başkonuş’u baz alırsak Geben, Kargaçayırı ve Altınyayla köyleri de buradan ulaşım sağlayacak. 20 kilometre kısalacak yoldan da en az 10 insan faydalanacak.” diye konuştu.

Genç, çalışmaların devam ettiği bölgelerde kışın kar nedeniyle yol kapanma riskinin de çok az olduğunu ifade ederek, “Başkonuş yolu kar nedeniyle sürekli kapanırdı. Bu yolla birlikte böyle bir riskte ortadan kalkacak.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, İl Özel İdaresi’ne bağlı Yol Şube Müdürlüğü kontrolörleri de çeşitli aralıklarla yolda incelemelerde bulunarak, çalışmaların seyrini takip ediyorlar .
Kaynak: İHA