Hozat'ta Fişleme İddiaları

Tunceli'nin Hozat ilçesinde jandarma ve polis tarafından çok sayıda kamu görevlisi ve vatandaşın fişlendiği ileri sürüldü.

Fişleme iddialarına Hozat halkı tepki gösterdi. Fişlemeye maruz kalanlardan biri olan Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Erdem Ulaş, "Hozat Kaymakamlığı ve ilçe emniyet amirliği tarafından fişlenildiğimiz ortaya çıkmış. Bu fişlenenler arasında şahsen ben de varım. Dersimli olup da fişlenmemek mümkün değil. Hozat halkında bir tedirginlik var. Devletten yana olan halktan yana olan. Bir ikileme soktular. Herkes birbirine şüpheyle bakıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu şiddetle kınıyoruz. Antidemokratik bir şey. Hala bunlar sürüyor. Biz bunun şiddetle üstüne gideceğiz. Tavrımızı alacağız. Halkla bir araya geleceğiz. Bu çelişkiyi ortadan kaldıracağız. Bunu da şiddetle kınıyorum." Hozat’ta yaşayan Ali Haydar Kızıl da "Hozat halkı olarak bu fişleme olayını kınıyoruz. Bunun kimler tarafından yapıldığının bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Hozat halkı olarak buna gereken cevabı vereceğiz." dedi.

İddialara konu olan fişlemeyi kınayan Serhat Boztaş ise "Artık A’dan Z’ye herkes sokak ortasında yürürken, kiminle konuştuğuna, kiminle muhabbet ettiğine, kiminle oturup kalktığına, kiminle yemek yediğine, kimi evinde misafir ettiğine dikkat etmek zorunda. Bunlar emniyet güçleri ya da devletin diğer güçleri tarafından birer fişleme gerekçesi olarak gösterilebiliyor. Kişilerin aleyhinde kullanılabiliyor. Tam bir ibret konusu aslında." diye konuştu.

BDP Hozat İlçe Başkanı İsa Göktaşı şunları söyledi: "Bu Hozat halkı üzerinde bir psikolojik baskıdır. Hozat halkı bu anlamda boyun eğmeyecektir. Biz her zaman Hozat halkının yanındayız. Mücadelemiz de bu yönde. Ama Kaymakamlık ve ilçe emniyet amirliği tarafından fişleniyoruz. Tepkimiz göstereceğiz. "