Gop’ta Bir Mehmetçik Projesi Başlıyor

Gaziosmanpaşa yeni celp dönemlerinde tüm Mehmetçikleri kıtalarına uğurlamak amacıyla “Asker Çantası” adlı bir proje başlattı.

Gop’ta Bir Mehmetçik Projesi Başlıyor
Projede askere gidecek Mehmetçiklere ihtiyaç malzemeleri bulunan bir asker çantası ve askere evlat, eş uğurlayan ailelere de ihtiyaç halinde asker ailesi maaşı bağlayacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi yeni başlattığı “Asker çantası” adlı projeyle, Gaziosmanpaşa ilçesinde ikamet eden tüm Mehmetçik adaylarına içinde zorunlu ihtiyaç maddeleri bulunan bir asker çantası hediye edecek. Proje kapsamında askere gitmek üzere hazırlık yapanlardan 0212 453 51 88- 89 numaralı telefonları arayanlara çantaları evlerinde teslim edilirken, uğurlama öncesi evleri ve sokakları Türk bayraklarıyla donatılacak. Mehmetçik adaylarının kıtalarına teslim öncesinde toplu uğurlama töreni düzenlenecek. Asker çantasında iç çamaşırından yün çamaşıra, kremden tıraş takımına, kolonyadan tırnak makasına, elbise askısından bot boyasına, şampuandan çengelli iğneye, para cüzdanından mini iğne-iplik setine bir askerin ihtiyaç duyacağı her şey yer alıyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, askerlik gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirecek gençler için uygulamaya koydukları yeni projenin moral amaçlı olduğunu vurguladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi yetkilileri “Asker Çantası” adlı projenin bundan böyle her asker dağıtım döneminde geçerli olacağını belirtirken, çanta içinde yer alacak notta Dr. Erhan Erol asker adaylarına şöyle sesleniyor; “Siz değerli gençlerimizin görevinizi yerine getirirken ulu önderimiz Atatürk'ün sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü iç ve dış tehdide karşı canınız pahasına fedakarca savunacağınızdan hiçbir şüphem yoktur. Ailelerinize ordumuza yepyeni neferler kazandıracak sizleri bu yaşa kadar özveriyle yetiştirdikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu duygular içinde hepinize askerlik görevinizde başarılar dileyerek, sağ salim tezkere alıp ailelerinize kavuşmanızı temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA