Esnafın Bir Araya Gelerek Yaptığı ve İki Gün Sürecek Festival Kapsamında Çeşitli Ürünler Tanıtıldı, Müzik Dinletisi Yapıldı, Palyaço Gösterileri Sunuldu

Burdur'da esnaf tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek festival kapsamında çeşitli ürünler tanıtıldı, müzik dinletisi yapıldı, palyaço gösterileri sunuldu.

Burdur'daki esnafın bir araya gelerek organize ettiği sokak festivali, Burç Mahallesi Şehit Özpolat Caddesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Festivalin ilk gününde esnaf, caddede stant açarak indirim yaptığı ürünlerini tanıttı. Çeşitli palyaço gösterilerinin yapıldığı ve müzik dinletisinin sunulduğu festivale vatandaşlar ilgi gösterdi.

Festivalin açılışında konuşan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, esnafın festival düzenlemek için kendisine geldiğinde, hiç düşünmeden izin verdiğini kaydetti.

Festivalin çok güzel geçtiğini, böyle programların dostluğu ve kardeşliği pekiştirdiğini ifade eden Vali Yılmaz, ''Burada ticaret yapan esnafa hayırlı kazançlar diliyorum. Darısı diğer sokak ve caddelere. Bu festivali düzenleyenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise Burdur'da ilk kez böyle bir festivalin düzenlendiğini belirterek, festivalin esnafa ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

-Belediye Başkanı Akkaya-

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehit Özpolat Caddesi'ndeki esnafın bir araya gelerek güzel bir festival gerçekleştirdiğini söyledi.

Festivalin gayet olumlu geçtiğini, kentte yaşayan insanları bir araya getirdiğini anlatan Akkaya, ''Festival kente canlılık getirecek. Kentte çok güzel bir hava oluştu. Diğer cadde ve sokaklardaki esnaf da benzer etkinlikler düzenleyebilir. Biz buna destek oluruz. Kendi adıma çok mutlu oldum'' diye konuştu.

Bu arada yumurta üreticisi Sultan Özkan, caddede kurduğu stantta yumurta pişişerek tatmaları için vatandaşlara ikram etti. Özkan, ürününü tanıtmak için festivalin çok güzel bir imkan sunduğunu dile getirdi.

Festivalin açılış kurdelesini Vali Yılmaz, Milletvekili Özçelik, Belediye Başkanı Akkaya ve diğer ilgililer birlikte kesti.

Festivalin ikinci gününde sokak defilesi ve çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Muhabir: Gökmen Yüce - Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA