Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kastamonu'da valiliği, üniversiteyi, garnizon komutanlığını ziyaret edecek, bazı özel kuruluşlarda incelemelerde bulunacak.

( 11.30-18.45)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile çalışma ofisinde görüşecek. Erdoğan, Makedonya'nın AB'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi ile IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi ayrı ayrı kabul edecek. (14.00-15.00-16.00) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kırıkkale'de gezi ve incelemede bulunacak. (10.00-14.00)Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa'da 2 tesisin açılışını yapacak, 8 tesisin temelini atacak. (11.00-18.00)Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da Kentleşmede Yer Seçiminin Önemi Konferansı ile Çevre ve Madencilik Sempozyumu'na katılacak. (09.30-10.00)Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Konya Kent Plaza Alışveriş Merkezi'nin açılışını yapacak. (13.30)Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, valiliği ziyaret edecek, Nevşehir Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı ve yüzme havuzu temel atma törenine katılacak.

(11.30-19.30)İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da ziyaret ve incelemede bulunacak. (13.30-21.00)Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da vali, kaymakamlar belediye başkanları ve il, ilçe milli eğitim müdürleriyle toplantı yapacak.(11.00-14.00-15.00-18.00)Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Engellilik Alanında Hizmet Sağlayıcıları Forumu'na katılacak. (14.30) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde müzekart ferdi kaza sigortası tanıtımına katılacak. (13.00)
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk-Arap Sermaye Forumu’na katılacak. (10.15)TUSKON, Türkiye – Kongo Ticaret ve Yatırım Forumu organize edecek. Foruma Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso katılacak. (14.30)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde görülecek olan Deniz Feneri davasını izleyecek. (10.00)Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Uluslararası Kıraat Sempozyumu'na katılacak. (14.45)

Mimar Sinan’ın eseri hamam çürümeye terk edildi (Özel)
Tek parti döneminde bir komutana hediye edilen Mimar Sinan’ın Ayakapı Hamamı’nın kubbesinde incir ağaçları yeşerdi. Bakımsızlıktan harabeye dönen tarihi hamam, kereste deposu olarak kullanılıyor.Kış geldi, ısınma maliyeti cep yakıyor (Özel)
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte hanelerinde doğalgaz kullanmayan vatandaşlar odun, kömür ve soba üçlemesi ile evlerini ısıtmanın derdine düştü.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bir araya gelecek. Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.
Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray-Kardemir DÇ. Karabükspor maçı oynanacak (20.00)Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. Tur kura çekimi yapılacak (14.00)Fenerbahçe, Eskişehirspor maçı için Eskişehir’e gidecek.Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor