Bir milyar Facebook'lu
Facebook’un kullanıcı sayısı bir milyarı aştı. Bu durumda Dünya'daki her yedi kişiden biri Facebook kullanıcısı oldu.

Ancak Almanya'da Facebook, veri koruma uzmanları tarafından şüpheyle karşılanıyor. Özellikle verilerin ABD'de bir veri bankasında depolanması ve bazı durumlarda kullanıcı bilgileri silse bile hâlâ kayıtlı olarak kalması, uzmanları kaygılandırıyor.
Facebook'un Avrupa merkezi İrlanda'da bulunuyor ve yerel veri koruma birimlerince denetleniyor. İrlanda'daki bu birimlerin baskısı Sonucu Facebook, Son olarak tartışmalı yüz tanıma fonksiyonunu kaldırmıştı.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, finansmanını reklamlar aracılığıyla sağlıyor ve kullanıcı verilerini, işletmelerin belirli hedef kitlelere erişim sağlayabilmeleri için kullanıyor. Ancak firma, tüm verilerin isim belirtmeksizin anonim olarak dışarı verildiğini savunuyor.
