Bingöl'de PKK'ya Darbe

Genç ilçesi kırsal alanında yürütülen operasyonlarda bir terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, teröristlerin kullandığı 2 depo ve 13 sığınağın da imha edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde 13-15 Kasım 2012 tarihlerinde Bingöl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki özel harekat ve komando birliklerinin yanı sıra geçici köy korucularının da katılımıyla operasyon yürütüldüğü belirtildi.

Genç ilçesine bağlı Dikpınar köyü kırsalındaki operasyonda 1 geçici köy korucusunun yaralandığı 1 teröristin ise etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, ölü olarak ele geçirilen teröristin 2011 yılında Genç-Servi-Bayramlı mahallesinde faaliyet gösteren maden ocağına ait şantiyedeki iş makinelerini yaktığının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''14 Kasım 2012 tarihinde bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılmış, güvenlik güçlerimizin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren örgüt mensupları ile silahlı çatışma yaşanmış olup, 1 geçici köy korucusu yaralanmıştır. Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, 1 terör örgütü mensubunun üzerinde uzun namlulu silah, 2 adet şarjör ve bol miktarda fişeği ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

Ayrıca mevcut kuvvetlere ilave olarak, Jandarma Komando ve Piyade Komando Taburu'nun da katılımıyla icra edilen operasyon sonucunda terör örgütü mensuplarına ait 2 depo ve 13 sığınak bulunarak tahrip edilmiştir. Depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine zayiat verdirmek amacıyla 2 adet basma düzenekli kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 10 kilogram amonyum nitrat, 2 adet sırt çantası, 3 adet büyük akü, 150 kilogram yiyecek ile bol miktarda yaşam ve kullanım malzemesi ele geçirilmiştir.''

Kaynak: AA