1 milyon liraya işi kapatalım'

Baş'ın ölümüyle ilgili rapor hazırlayan bilirkişi heyetine Ahmet Bayer'in avukatının "1 milyon TL verelim, bu işi kapatalım" teklifinde bulunduğu zabıtlara geçirildi

1 milyon liraya işi kapatalım'
Bodrum'da 2 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen ve bilirkişi raporlarında cinayete kurban gittiği belirtilen Aslı Baş'la ilgili soruşturma sürecinde şok bir iddiaya daha ulaştı. Ahmet Bayer'in avukatının, geçtiğimiz ay, manken Baş'ın ölümüyle ilgili rapor hazırlayan bilirkişi heyetinin İstanbul'daki ofisine giderek 1 milyon TL rüşvet teklif ettiği öne sürüldü. Avukatın 'Bu işi kapatalım ' dediğine ilişkin iddia; 19 Eylül'de, Bodrum'daki tatbikatta Bodrum Cumhuriyet Savcısı'na iletildi ve zabıtlara geçirildi. Rüşvet iddialarının ardından Bayer ailesinin avukatı Onur Gündüz bu görevi sürdüremeyeceğini belirterek istifasını sundu.

O AVUKAT İSTİFA ETTİ
Telefonla ulaşılan avukat Gündüz, 'Görevi bıraktığım doğrudur. Öyle uygun bulduk ve çalışmamızı bir yere kadar devam ettirip durdurduk ' dedi. Gündüz, istifa sebebi için, 'Açıklamam gerektiğini düşünmüyorum. Bu bir avukatın çalışmasını sürdürüp sürdürmemesiyle bağlantılı bir durumdur ' yorumunu yaptı.Ulaşılan bilgilere göreyse Gündüz'ün avukatlığı bırakmasının ardında 'rüşvet ' iddiaları bulunuyor.

KRİMİNAL BÜRO AÇIKLADI
Ölümle ilgili inceleme yapan Ulusal Kriminal Büro, 28 Ağustos'taki ilk raporunda genç manken için 'Atlamıyor, atılıyor ' ifadelerini kullandı ve ikinci rapor için Baş'ın öldüğü Clup Flipper Tatil Köyü'nde tatbikat yapmaya karar verdi. 19 Eylül'deki tatbikatta, Baş ile aynı ölçülerdeki bir maket, genç mankenin düştüğü öne sürülen yerlerden aşağı atıldı. Avukat Gündüz, bilimsel olmadığını kaydederek tatbikata itiraz etti. Bilirkişi olarak atanan Kriminal Büro yetkilileri ise, başsavcılık tarafından görevlendirildiklerine dikkat çekti. Savcı, tatbikatın bitiminde zabıt tutarken; Kriminal Büro'nun üst düzey yetkilisinin, 'Huzurda bulunan sanık müdahili avukat Onur Bey bu işi kapatma teklifinde bulunmuştur. Bu hususun da tutanağa geçmesini talep ediyoruz ' demesi bomba etkisi yarattı.

'KAMERA KAYDETTİ'
Bayer ailesinin temsilcileri tepki gösterince Büro'nun bir başka bilirkişi yetkilisi, 'Bize yapılmış tüm aramalar kayıtlıdır. HTS'ler istenebilir. Büromuzdaki kameralar gelişleri kaydetmiştir. Gerekirse ispata hazırız ' dedi. Savcı üst düzey yetkilinin ilk sözlerini ve Gündüz'ün itirazını zabıtlara geçirdi. Edinilen bilgilere göre, avukat Gündüz'ün, tatbikattan bir süre önce 'dosyanın kapatılması için ' 1 milyon TL önermesine bilirkişi heyeti 'Biz para için haysiyetimizi satmayız ' diyerek 'red' cevabı verdi. Olayla ilgili henüz bir soruşturma açılmadı.

SON MESAJIN SAHİBİ: EVLENECEKTİK
Aslı Baş ile son görüşen kişi olduğu belirlenen Emir Tarkan, ünlü mankenin Ahmet Bayer'in sevgilisi olmadığını söyledi. Tarkan, 'Aslı'yla üç yıldır birlikteydik. Evliliğe hazırlanıyorduk ' dedi. Mankenin ölmeden hemen önce kendisini aradığını söyleyen Tarkan şöyle konuştu: 'Canım sıkkın' dedi ve birden sessizleşti. 'Aslı' diye bağırdım, telefon kapandı. 'Ne oldu?' diye mesaj attım. Anlamsız mesajlar geldi. Bu mesajları telefonunu kullanan bir başkasının gönderdiğini düşünüyorum. Aslı'nın sabah öldüğünü öğrendim. Telefonum incelensin diye savcılığa verdim. Olaylar artık yerine oturuyor, eninde sonunda gerçek ortaya çıkacak. Olay aydınlanana kadar peşini bırakmayacağım. ' Tarkan'ın dün İstanbul'da adliyeye giderek ek ifade verdiği öğrenildi.