Yurt İnşaatı Sezonu Kapattı

Ardahan'ın Çıldır İlçesinde, Çıldır Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği öncülüğünde yardımseverlerin bağışlarıyla yapımına başlanan öğrenci yurdu sezonu kapattı.

Yurt İnşaatı Sezonu Kapattı
Çıldır Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği'nin İlçede açılan Çıldır Meslek Yüksek Okulundaki öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldırmak için Çıldırlı işadamlarının destekleriyle yapımı devam eden öğrenci yurdunda inşaat durdu. Yüklenici firmanın büyük fedakârlık göstererek yapımına başladığı ve bağış vaadinde bulunan bazı iş adamlarının destekleriyle kaba inşaatı tamamlanan öğrenci yurdu, bağış yapma sözü veren bazı iş adamlarının bağışlarından vazgeçmesiyle sezonu kapattı.

İlçedeki siyasi çekişmelerin inşaatın durmasına neden olduğunun konuşulması her kesimden ilçe halkının tepkisine neden oldu. İlçenin geleceği olarak görülen Çıldır Meslek Yüksek Okulu için yapılan öğrenci yurdunun siyasi çekişmelere alet edilmesine tepki gösteren ilçe halkı çıkarcı siyasetin ilçenin önünü kestiğini söylediler. İlçe halkının artık kirli siyaset yaparak, rant peşinde koşan kişi ve kişilere itibar etmeyeceğini belirten Çıldır halkı, bu yurdun mutlaka tamamlanacağı ve bunu da halk olarak üstleneceklerini ve siyasi rant peşinde koşanlara bu ilçenin geleceğini emanet etmeyeceklerini dile getirdiler .
Kaynak: İHA