Windows Phone 7.8'in Detayları Sızdı

Nokia'nın Windows Phone 7.8 ile ilgili bir dökümanı ortaya çıktı. Böylece yeni versiyonda yapılacak eklentiler ve geliştirmelerin ne olacağı az çok belli olmuş oldu.

Windows Phone 7.8'in Detayları Sızdı
Windows Phone 7 platformunu temel alan telefonları kullananların merakla beklediği güncelleme olan Windows Phone 7.8'in, 2013 yılının ilk çeyreğinde dağıtılmaya başlanması bekleniyor.

Nokia'nın Windows Phone 7.8 için hazırladığı eğitim bilgileri internete sızdırıldı. Bu sızdırılan bilgilerin ışığında, Windows Phone 7.8 ile ilgili yeni bilgiler alıyoruz.

Windows Phone 8 ile gelen yeniden boyutlandırılabilir simgeler, Windows Phone 7.8'e de geliyor. Böylece üç farklı büyüklükte kaplamayı Windows Phone 7.8'in menüsünde görebileceğiz.

Internet Explorer 9'u kullanan Windows Phone 7 platformu, 7.8 ile de Internet Explorer 9'u kullanmaya devam edecek. Internet Explorer 10'un gelmesini bekleyen kullanıcılara kötü haber diyebiliriz.

Windows Phone 8'deki gibi menülerde kullanabileceğimiz renk seçeneklerin daha da arttırılacak. Bilgilere göre toplamda 20 adet yeni renk seçeneği mevcut.

Windows Phone 8'deki Rooms hizmetiyle beraber Xbox SmartGlass ve Xbox Music uygulaması da 7.8 içerisine dahil ediliyor.

DRM koruması olmayan dosyaları Bluetooth üzerinden paylaşabileceğimiz 7.8'de, kişileri aktarma uygulaması güncelleniyor. Ayrıca zil sesi oluşturma ve geliştirme editörü de yazılım içerisine eklenecek.

Kısacası pek çok özelliğin ekleneceği Windows Phone 7.8, Windows Phone 7.5 kullanıcılarına kısmen de olsa Windows Phone 8 deneyimine yakın bir performans sunacak.

Windows Phone 8'in en büyük avantajı ise çok çekirdekli işlemci desteği, yüksek çözünürlüklü ekran desteği ve arttırılabilir hafıza desteği olarak görülüyor. Bunların Windows Phone 7 platformuna gelmeyeceği ve bunların 7 ile 8 arasındaki temel farklılık olarak kalacağı biliniyor.