Seyit Rıza Elazığ’da Anıldı

Elazığ'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) organizasyonunda Seyit Rıza'yı anma töreni gerçekleştirildi.

Seyit Rıza Elazığ’da Anıldı
BDP Elazığ İl Teşkilatı tarafından organize edilen Seyit Rızayı anma törenine, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve çok sayıda partili katıldı.

BDP Elazığ İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Buğday Meydanı'na doğru sloganlar atarak yürüdü. BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Seyit Rıza'nın idam edilişinin yıl dönümünde tekrar birlikte olduklarını belirterek, "Yine her zaman olduğu gibi yüreğimiz kan ağlıyor. Bugün Elazığ Buğday Meydanı'nda 75 yıl önce Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edildiği alanda dile getirmek elbette ki zordur. Ama bununla biz biliyoruz ki 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihi 37-38 Dersim katliamında da soykırımında da zulmünü baskısını esirgemeden sürdürdü" dedi.

BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik ise, Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişinin 75’inci yıl dönümünde onları unutmadıklarını söyledi.

Çelik, "75 yıl önce 15 Kasım 1937’de Seyit Rıza ve arkadaşları şu anda bulunmuş olduğumuz alanda hiçbir hukuksal, vicdani ve insani değere sığmayan göstermelik bir mahkeme süreciyle 75 yaşında tekçi inkarcı asimilasyon sisteme boyun eğmedikleri için idam edildiler. Seyit Rıza ve arkadaşlarını idam edenler onların ölülerinden korkarak mezarının yerlerini dahi gizlemişlerdir” diye konuştu

Grup daha sonra Atapark’ta gerçekleştirilecek panele katılmak üzere dağıldı .
Kaynak: İHA