Saadetli gençler İsrail'i Protesto Edildi

Saadet Partisi (SP) Konya İl Gençlik Kolları, Gazze'ye hava saldırıları düzenleyen İsrail’i protesto etti.

Saadetli gençler İsrail'i Protesto Edildi
Protesto gösterisinde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı 'ndan Mevlana Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüyen grup, Zafer Meydanı'nda toplandı. Bayanların da katıldığı gösteride Filistin bayrakları açıldı. Kalabalık, “Mehmetçik Gazze 'ye ', 'Kahrolsun İsrail ', 'Hamasa Selam Direnişe Devam” sloganları attı.

Grup adına konuşan SP Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, “Dünyanın gözü önünde işlenen cinayetlerin sembolü haline gelen Filistin ve kuşatma altında bulunan Gazze, dün akşam itibariyle yeni bir hava saldırısı ile karşı karşıya kalmış bulunmaktadır. Eli kanlı, gözünü kan bürümüş Siyonist İsrail, savunmasız Gazze halkına dün gece orantısız güç kullanarak uçaklar ve füzelerle yeni bir saldırı başlatmış, onlarca Filistinli kardeşimizi şehit etmiş ve yüzlercesini de yaralamıştır. Hedeflerine ulaşmak için her yolu mübah sayan gözü dönmüş katilleri, her zaman olduğu gibi bugün de lanetliyoruz. Bin yıllık tarihimizde dünyaya adalet, huzur, refah dağıtmış bir ecdadın torunlarıyız. Bize düşen, hakkın hakim olduğu müreffeh yeni bir dünya kurmaktır. Bugüne kadar dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir zulme sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bir kez daha dün kuşatma altındaki Gazze 'ye İsrail 'in başlattığı saldırıları lanetliyoruz. Suriye 'de yaşananları lanetliyoruz ' dedi.

Açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atan grup, ABD ve İsrail bayrakları yaktı. Bir süre daha yürüyüş yapan kalabalık, daha sonra dağıldı.
Kaynak: İHA