Kadın Stk’ları Gümüşhane’de Buluştu

Gümüşhane’de "Ulusal Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Buluşması" etkinliğinde 22 kadın sivil toplum örgütü bir araya geldi.

Kadın Stk’ları Gümüşhane’de Buluştu
Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği(GEFAD) tarafından Avrupa Birliği’nin desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Gümüşhane’de Sosyal ve Ekonomik Yaşamdaki Kadın Rolünün Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında organize edilen program Gümüşhane Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Türkiye’de kadına her zaman ve her konuda değer verildiğini belirterek, “Zaman zaman Avrupa ülkeleri arasında karşılaştırmalar yapılır ve bizim geri olduğumuz anlamında görüşler ileriye sürülür. Ancak tarihsel geçmişimize baktığımız zaman kadına ayrı bir değer verildiğini görürüz.” dedi.

Cumhuriyetin kurulmasından itibaren yapılan hukuki düzenlemelerle kadınlara bazı hakların tanındığını anlatan Vali Mayda, “Hukuksal anlamda kadın erkek eşitsizliği ülkemizde söz konusu değildir. Sadece bu konuda bir toplumsal bilincin oluşmaması sıkıntılara neden oluyor. Erkek ve kadınlara bir rol biçiliyor ve o rol erkek ve kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.

Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği Başkanı Gülşah Yılmaz ise Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Arzular-Kabaköy Belediyesi tarafından da desteklenen projenin "Ulusal Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Buluşması" adlı etkinliğinde, yapılan saha araştırmalarının değerlendirildiğini, katılan 22 dernek ve kooperatif yöneticisi kadın kuruluşlarının faaliyetlerini anlatan konuşmalar yaptığını ve bu kuruluşların ürünlerini sergileme fırsatı bulduklarını söyledi.

Kadınların yaptığı el ürünlerinden oluşan sergininde açıldığı etkinlik, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fisun Çoban Döşkaya'nın "Sosyal ve Ekonomik Yaşamdaki Kadın" konulu sunumu ile sona erdi .
Kaynak: İHA