İşkur Elazığ İl Müdürlüğü'nden Konferans

Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ''Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi'' konulu konferans düzenlendi.

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir otelde, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi konusu hakkında konferans gerçekleştirildi.

Vali Muammer Erol, konferansta yaptığı konuşmada, Çalışma ve İş Kurumu'nun birleşmesi ile İŞKUR'un işsiz kaydı tutan bir kurum olmaktan çıkarak meslek konusunda yönlendiren, eğiten ve istihdama katkı sağlayan bir kuruma dönüştüğünü belirtti.

İŞKUR İl Müdürü Tahir Cevher ise çalışma hayatında başarı göstermiş herkesin arkasında bir kadının yer aldığını ancak kurum olarak amaçlarının kadınların iş yaşamında daha fazla yer almasını sağlayarak, erkeklerin arkalarında değil yanlarında yer aldığını görmek olduğunu kaydetti.

Cevher, kadınlara iş ve meslek edindirmek için İŞKUR bünyesinde açılan 33 kurstan beşini sadece kadınlara yönelik açtıklarını da ifade etti.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA