Giresun Üniversitesi’nde Atatürk Paneli

Giresun Üniversitesi Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında “Milli Mücadele ve Atatürk’ü Anlamak” adlı panel düzenledi.

Giresun Üniversitesi’nde Atatürk Paneli
Güre Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Selahattin Acara, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Şensöz, Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Ahmet Ergin, akademik idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Yardımcı Doç. Dr. Ali Ata Yiğit panelin amacının “Atatürk’ü anlamak ve Atatürk ile ilgili bilgi kirliliği temizlenmesi olduğunu belirterek Milli Mücadele’nin başlangıcından gelişimi ve Anadolu’nun işgal süreciyle ilgili katılımcılara, “Milli Mücadele Nasıl Yapıldı ?” başlığı altında geniş bilgiler aktardı.

Konuşmacı Yardımcı Doç Dr. Gürkan Fırat Saylan “Payitaht İstanbul’un İşgal Günleri” başlığı altında, Atatürk’ün başarıları ve uluslararası anlamda teşkil ettiği örnekler konusunda açıklamalarda bulundu.

Konuşmacılardan Öğretim Görevlisi Ali Rıza Yağlı ise; “Askeri ve Siyasi Zaferin Dış Dünyaya Etkileri”den bahsederek Atatürk’ün liderlik vasıfları ve askeri dehası üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

Soru cevap bölümüyle tamamlanan panelin sonunda, Vali Vekilimiz Fethi Yorulmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Şensöz panelistlere teşekkür belgelerini takdim ettiler .
Kaynak: İHA