Çatak Listeleri Kesinleşti

Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması programı kapsamında, Sarayönü ilçesinde destekleme almak için başvuruda bulunan çiftçilere ödenecek tutarın kesinleştiği bildirildi.

Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, yaptığı açıklamada, ÇATAK programı kapsamında destekleme almak için 59 çiftçinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Listelerin kesinlik kazandığını ve 3 milyon 962 bin 130 dekar araziye karşılık gelen 118 bin 863 lira desteklemenin önümüzdeki günlerde çiftçilere ödeneceğini aktaran Karlı, şunları kaydetti:

''ÇATAK programı kapsamında destekleme almak için başvuruda bulunan çiftçilerimizin arazi tespit çalışmaları tamamlandı ve listeler askıya çıkarılarak kesinleştirildi. Desteklemelerden Sarayönü merkezde 36 kişi, Çeşmelisebil beldesinde 3 kişi, Özkent köyünde 2 kişi, Kuyulusebil köyünde 2 kişi, Gözlü beldesinde 3 kişi, Başhüyük beldesinde 9 kişi, Ladik beldesinde 2 kişi, Konar ve Değirmenli köylerinde ise 1'er kişi faydalanacak. Ödemeler, bu ay sonuna doğru hesaplara aktarılacak.''

Muhabir: Ahmet Turan / İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA