Afgan Mültecilere Konteyner Kent Kuruldu

Afganistan’daki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan sığınmacılar için Erzincan’da konteyner kent kuruldu.

Afgan Mültecilere Konteyner Kent Kuruldu
Van’dan getirilen konteynerler 182 Afganlının kışı geçirebilmesi için hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda Afganistan’dan Erzincan’a gelen 302 Afganlı sığınmacıdan 182 kişi için Geçit beldesinde kısa süreli çadır kent kuruldu. Yaklaşan kış koşulları nedeni ile Acil Afet Durum Başkanlığı tarafından Van’dan gönderilen konteynerler ile sığınmacılar için konteyner kent kuruldu. Tüm ihtiyaçları Erzincan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanan sığınmacılardan bir bölümü ise kendi çabaları ile yaşamlarını sürdürüyor.

Geçit beldesinde bulunan mültecilerin yaşadığı alanda inceleme yapan Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, mültecilerin sorunlarını dinleyerek, yaşanan sıkıntılarla ilgili gerekenin kısa süre içerisinde yapılacağını söyledi.

Vali Vekili Abdullah Çiftçi açıklamasında, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'ne başvurarak sığınma talebi bulunan Afgan vatandaşları üçüncü bir ülke kabul etmek üzere geçici misafir ettiklerini belirterek, “İlimizde 302 Afganlı misafirimiz var. Bunların 182 kişisini burada misafir ediyoruz. Diğerleri kendi imkanları ile bizlerin yardımları ile tuttukları kiralık evlerde yaşıyorlar. Çoğu tarımsal alanlarda çalışarak geçimlerini sağlıyor. Vakfımız Kızılay, Acil Afet Durum Müdürlüğü, Belediyeler ve diğer hayır kurumları tarafından elbise, giyecek yiyecek yardımı yapılmaktadır" dedi.

302 sığınmacı için devletin gerektirdiği tüm imkanları sağlamaya çalıştıklarını da ifade eden Çiftçi, “Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına ve diğer hayır kurumlarına özellikle sahip çıkmalarını istirham ediyoruz. Biz eskiden olduğu gibi devletimize sığınan bütün sığınmacılara büyük devlet olmanın gereği olarak her türlü yardımı yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA