'Windows 7'ye dönmeyin'

Eğer bu PC devinin Windows 8'li bir PC'sini alırsanız, Windows 7'ye dönmeyi sakın düşünmeyin!

'Windows 7'ye dönmeyin'
Windows 8 piyasaya çıkarken, hakkında yazılıp çizilenleri de göz önünde bulundurarak hareket etti. İşte bu hareketin Sonucu olarak, günümüzde satın aldığımız Windows 8 işletim sistemine sahip bir bilgisayarı, istediğimiz taktirde Windows 7 sürümüne döndürebiliyoruz. Fakat bu 'downgrade ' işlemini HP markalı dizüstü ve de masaüstü cihazlarla yapmak istediğimizde, karşımıza bazı ufak sorunlar çıkabiliyor...

HP'nin destek hattında bulunan bir açıklamaya göre, yeni Windows 8 işletim sistemine sahip bir bilgisayarı, Windows 7'ye çekebilme opsiyonu sadece ve sadece HP'nin 'business-based ' yani iş tabanlı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarında kullanıma açık olacak. Firma tarafından yapılan açıklamada açıkça '... HP marka masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda, herhangi bir şekilde downgrade yapmanız tarafımızdan önerilmez. ' deniliyor. HP, Windows 8'in bilgisayarlarına önceden kurulu olarak Son kullanıcıya satıldığına ve de Windows 7'nin yeni platformlarında desteklenmeyeceğinin altını çiziyor.

Bu açıklamadan anlaşılan, HP'nin, Windows 8'li bilgisayarlarında, Windows 7 desteği sunmayacağı. Yani Windows 7'ye dönenler, HP'den destek bulamayabilir.