İtalya’da Göstericiler, Polisle Çatıştı

Avrupa genelinde kemer sıkma politikaları, ilk kez toplu halde protesto edilirken, İtalya'da öğrenciler polisle çatıştı.

İtalya’da Göstericiler, Polisle Çatıştı
87 kentte on binlerce kişi sokaklara çıkarken, Mario Monti hükümetinin eğitim alanındaki kesintilerini protesto eden öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında çatışmalar yaşandı. Torino’da beyzbol sopası ile darp edilen 1 polis ağır yaralandı.

Başkent Roma’da protesto eylemlerine 10 binden fazla kişi katılırken, yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığı ve 16 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında 18 yaşın altında da pek çok öğrenci olduğu öğrenildi. Roma Emniyet Müdürlüğü, göstericilerden çok sayıda kesici ve delici silah ele geçirildiğini bildirdi.

Özellikle saat 15.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru ilerlemek isteyen öğrenci korteji ile onları durdurmak isteyen güvenlik güçleri arasında gerilim arttı ve çatışma çıktı. Polisin göz yaşartıcı bomba ve coplarla müdahalesine, öğrenciler sopalar ve taşlarla karşılık verdi. Çatışmalar saat 17.00’ye kadar sürdü.

Napoli ve Brescia’da tren istasyonları öğrenciler tarafından işgal edilirken, Milano’da da çatışmalar yaşandı. Milano’daki Avrupa Parlamentosu şube binasına yönelen öğrencilerle polis birbirine girdi. Başka bir grup Porta Genova tren garını işgal etmeye çalıştı. Grubun güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle karşılaşması sonucu gar içinde şiddet olayları yaşandı.

Milano’daki çatışmalar sırasında 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Torino, Padova, Pisa ve Brescia kentlerinde de şiddetli çatışmalar gözlendi, banka binalarına saldırılar oldu .
Kaynak: İHA