İşçiler, İzelman'daki İhale Krizini Protesto Etti

İzmir'de ESHOT'un hizmet alım ihalesinde bir şirketin düşük teklif vermesi nedeniyle İZELMAN'da görevli 3 bin şoförün işini kaybetmesi ile karşı karşıya gelmesi, sendikalar tarafından protesto edildi.

Belediye otobüslerinde çalışan İZELMAN kadrolu şoförler, hizmet alımı ihalesinde ortaya çıkan krizi protesto etmek amacıyla Basmane Meydanı'nda toplanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'e bağlı Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen yürüyüş, Basmane Meydanı’ndan başladı.

Yoğun bir katılım olan eylemde işçiler, düdük öttürerek Fevzipaşa Bulvarı üzerinden Konak Meydanı’na kadar yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde konuşan Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, "Bugün burada işçi simsarı şirketlerin göz koydukları, soframızdaki ekmeğimizi, çocuklarımızın geleceğini yani alınterimizi savunmak için bir araya geldik." diye konuştu.

Düşük teklifi veren firmanın gündeminde İzmir halkına destek vermenin olmadığını söyleyen Ekici, "İzmir'de kimler ne yapmak istiyor anlayacağız. Bu karanlık ve organize işlere hep birlikte izin vermeyeceğiz." dedi.