Hib Birlik Meclisi Toplantısı

Elazığ'da Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma Geliştirme Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği Meclisi kasım ayı olağan toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Muammer Erol, başkanlığını yaptığı toplantıda FAY-HİB'in bölgede faaliyet gösteren kurumlar ve turistik tesisler için önemli altyapı projelerine kaynak sağlayacak bir oluşum olduğunu belirterek, yapılacak işler için kaynak arayışlarının sürdüğünü, bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan projeler için kaynak talep edildiğini bildirdi.

Birlik Müdürü Ramazan Polat ise, 10 aylık süre içerisinde Sivrice Belediyesi kanalizasyon hatları merkezinin bakım ve onarımının ile Keban ilçesine yüzer iskele yapıldığını, birliği merkez binası olan Harput Konağı'nın bakım onarım ve dekorasyonunun yapılarak kullanıma hazır hale getirildiğini söyledi.

Birlik için çok önem taşıyan ve ileride Fırat Havzası için yapılacak projelerde gerekli olan 1/25.000 ölçekli jeolojik etüt ve çevre düzeni planının ihalesinin de yapıldığını dile getiren Polat, bu çalışmaların 6 ay içinde tamamlanacağını kaydetti.

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA