Hacdan geleli bir hafta olmamıştı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Said el-Caberi , hacdan geleli bir hafta olmamıştı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2006'da kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit operasyonunun planlayıcısı olarak kabul edilen Caberi, İsrail tarafından ''Hamas Hareketi Genelkurmay Başkanı'' olarak isimlendiriliyor ve İsrail'in en çok arananlar listesinde yer alıyordu.

İsrail tarafından 1982'de tutuklanan Caberi, 13 yıl Abdulaziz Rantisi, İsmail Ebu Şenab, Nizar Reyyan, İbrahim Makadime ve Salah Şehade gibi Filistin direnişinin öncü isimleriyle beraber cezaevi arkadaşlığı yaptı. 1995'te cezaevinden çıkan Caberi'ye İsrail birçok suikast girişiminde bulundu. 18 Ağustos 2004 yılında apaçi helikopteriyle evine düzenlenen saldırıda, büyük oğlu Muhammed ve 3 yakın akrabası hayatını kaybetmişti. Ancak Caberi, yaralı kurtulmuştu.

İsrail televizyonları Caberi'yi 'mühendis' olarak nitelerken, İsrail Ordusu ise Caberi'ye suikast girişimlerinde başarısız olmalarından dolayı ''hayalet adam'' olarak isimlendiriyordu.

Gazze İslam Üniversitesi tarih bölümü mezunu Caberi, 1960 doğumlu, evli ve 8 çocuk babasıydı.

Muhabir: İbrahim Kılıç

Yayıncı: Eyüphan Kılıç
Kaynak: AA