Engel Tanımayan Liderler Kastamonu’da Yetişecek

Kastamonu Rotary Kulübü, Türkiye genelinde yaşları 18 ile 24 arasında üniversitede okuyan veya mezun olan engelli bireylere yönelik “Rotary Yarının Liderlerini Arıyor” (RYLA) semineri düzenleyecek.

Engel Tanımayan Liderler Kastamonu’da Yetişecek
20-23 Aralık tarihlerinde Ilgaz Mountain Resort Otel’de gerçekleştirilecek olan seminerde, engellilerden yeni genç liderler yetiştirilmesi hedefleniyor. Türkiye’de geçen yıl ilk defa Kastamonu Rotary Kulübü olarak bedensel engelli bireylerin katılımıyla liderlik eğitiminin yapıldığını belirten Kastamonu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mustafa Afacan, alınan olumlu dönüşümlerle birlikte bu yılda da eğitime devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Kulüp Başkanı Afacan, Koç Üniversitesi’nin destekleriyle 20-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecekleri seminerde Türkiye’nin önde gelen isimlerinin katılımcılara ders vereceğini kaydetti.

Eğitimin içeriğinin tamamen seminere katılacak olan engelli bireylere göre düzenlendiğini aktaran Afacan, “Bu kapsamda, katılımcılara liderlik geliştirme, eşitlik ve hak tabanlı yaklaşımlar, sosyal hayata katılım ve sivil toplum örgütlerinde demokrasi konularında eğitimlerimiz ile Sivil Toplum Geliştirme Merkezi tarafından gelecek 2 uzman tarafından savunuculuk ve ayrımcılık konularında atölye ve grup çalışmalarımız olacak. Seminer Sonunda katılımcılar liderlik vasıflarını geliştirerek, kendi bölgelerindeki engelli hakları sorunlarına dair bir savunuculuk planı oluşturabilecek” dedi.

Kulüp Başkanı Mustafa Afacan, şöyle konuştu: “Türkiye genelinde engel oranı yüzde 40 ile yüzde 90 arasında ve yaş aralığı 18-24 yaş olan, yeniliklere açık ve ekip çalışmasına yatkın, üniversite okuyan veya mezunu bedensel, görme ve işitme engellilerin başvurularını beklemekteyiz. Başvurunun Son tarihi ise 07 Aralık 2012. Bu tarihten Sonra uzman heyetimiz gelen başvurulara göre liderlik eğitimi alacak olan katılımcıları belirleyecektir. Katılımcıların yol ve konaklama masrafı bize ait olacak. Projeye katılmak ve ayrıntılı bilgiyi engelliryla.blogspot.com sitesinden öğrenebilir veya RYLA Komite Başkanı ve Proje Yürütücüsü Serkan Erol’un 'serkanerol80@gmail.com' uzantılı e-posta adresine e-mail atarak iletişime geçebilirler.”
Kaynak: İHA