Dinar Myo Hostes Yetiştirecek

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Dinar Meslek Yüksek Okulu'na Kabin Memurluğu ve Moda Tasarım bölümleri açılması için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Belediye Başkanı Saffet Acar, Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık ve okul eğitim görevlilerinden oluşan heyet, Kapadokya MYO, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda 2013 – 2014 eğitim yılında yeni bölümlerin açılacağı öğrenildi.AKÜ Dinar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, önümüzdeki dönemde 40 öğrenci alacakları bölümün hostes yetiştireceğini söyledi.

Bu sektörde artık okullu hosteslerin tercih edilmeye başlandığın belirten Balık, eğitimini tamamlayan öğrencilerin havayolu şirketlerinde rahatlıkla istihdam edilebileceğini belirtti.

İbrahim Balık, öğrencilerin mezun olmadan önce THY'de eğitim alacaklarını ifade ederek, okul süresince öğrencilere ilk yardım, uçuş emniyeti yabancı dil, ekip arası iş koordinasyonu, acil durum eğitimi, ikram ve servis, tehlikeli maddeler, hava hukuku gibi dersler verileceğini anlattı. Balık," Program öğrencilerine hızla gelişen havacılık sektöründe sadece ulusal değil aynı zamanda uluslararası düzeyde talep görmelerini sağlayacak nitelikte eğitim verilmesi hedeflenmektedir. 2013-2014 dönemi itibarı ile 40 kontenjan ile öğretime başlamayı planlıyoruz. Mezunlarımızın sektörde ortalama 1,5 ile 3 bin lira arasında istihdam edilmesini umuyoruz. Bu bölümden sonra yer hizmetleri ve sivil havacılıkla ilgili diğer bazı bölümlerin açılmasını hedefliyoruz." dedi.