Çubuklu Muhtarlar Mardin’de Buluştu

Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen Güneydoğu Anadolu gezisinin 2. Günü Çubuklu Muhtarlar dinlerin ve dillerin buluştuğu kent olan Mardin’i gezdi.

Çubuklu Muhtarlar Mardin’de Buluştu
Çubuk Belediyesi Eğitim ve Kültür İşleri Müdürlüğü ile Çubuk Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen geziye Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Belediye Meclis Üyesi Osman Refahiyelide, Fen İşleri Müdürü Adil Ezandemir, Satın Alma Müdürü Veyis Almış, Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çakır, Baraj Eğitim Kurumları Çubuk Sorumlusu Onur Turgaylı ve muhtarlar katıldı.

Peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa’ya yapılan gezinin ardından dinlerin ve dillerin buluştuğu kent olan Mardin’i gezen Çubuklu Muhtarlar, Mardin öğretmenevinde misafir oldu. Mardin gezisinde Kasımiyye Medresesi, Şeyh Çabuk Camii, Sahabe Abdullah bin Enes el Cüheyni’nin türbesinin bulunduğu mekan, Zinciriye medresesi, Deyrulzafaran Süryani Manastırı’nı ziyaret eden Çubuklu muhtarlar, bölgelerdeki eğitim kurumlarını da inceleme fırsatı buldular. Muhtarlar tarihi mekanlarda hatıra fotoğrafı çektirirken, kendileri için hazırlanan Mardin yöresine ait yemekleri de tatma imkanı buldular.

Etkinliğin belediyenin bir kültür gezisi olduğunu hatırlatan Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, bu tür etkinliklerle kardeşliklerin daha çok pekiştirileceğini ve ayrılıkçı düşüncelerin köreleceğini vurguladı.

Gezinin amacının kardeşlik bağlarını güçlendirmek, geçmişe yolculuk yapmak ve yeni yerler görmek olduğunun altını çizen Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çakır, bu konuda kendilerine önderlik yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e ve ekibine teşekkür ederek, “Televizyonlardan tanımaktansa böyle gelip canlı canlı hissederek tanımak, yaşamak daha bir anlamlıdır” dedi.

Kaynak: İHA