Başkent’te Diyabet Çadırı Kuruldu

Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlıklı ve diyabet riski taşıyan bireylerin diyabetin önlenmesi konusunda eğitilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla Abdi İpekçi Parkı’nda diyabet çadırı kuruldu.

Başkent’te Diyabet Çadırı Kuruldu
Sağlık Bakanlığı tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, diyabet hastalığı hakkında bilgi vermek ve kan şekeri ölçümü yapmak amacıyla Abdi İpekçi Parkı'nda çadır kuruldu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, Başkentlilere ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı. Diyabet hastalığı teşhisi konulan kişilere diyabet hakkında bilgilerin de verildiği çadırdaki etkinliğe, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Mustafa Aksoy ve Ankara Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk katıldı.

Diyabet hastalığının gitgide arttığını belirten Ankara Halk Sağlığı Müdürü Öztürk, diyabetin öldürmeyen fakat süründüren bir hastalık olduğunu söyleyerek, erken tanının hayat kurtardığını vurguladı.

Diyabet konusundaki farkındalığı artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Aksoy, diyabet hastalığında zamanında teşhisin öneminden bahsetti. Diyabette birçok organın tutulduğunu ifade eden Aksoy, “Bu hastalıkta etkilenmeyen hiçbir organ yok. Diyabeti özellikle ayakta çıkan yaralar, ani gelen kalp krizleri, bazen ani ölümler, bazen böbrek yetmezliği sorunlarıyla teşhis edebiliyoruz” dedi.

Çadıra gelen vatandaşlar arasında ilk defa kan şekeri ölçümü yaptıranların yanı sıra, çocuğu diyabet olduğu için bilinçlenmeye çalışan ebeveynler de bulundu. Diyabet Eğitim Hemşiresi Nurdan Yıldırım’dan hastalık hakkında bilinmeyenleri öğrenen Ankaralılar, diyabetle nasıl mücadele edeceklerini de öğrendiler

Kaynak: İHA