‘Anadolu Etik’ Toplantıları

"Anadolu Etik" toplantılarının ilki, ‘İş etiğinde sektörel sorunlar ve çözüm önerileri’ temasıyla Gaziantep Zeugma Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

‘Anadolu Etik’ Toplantıları
Sempozyuma; Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert ve çok sayıda öğretim elemanı, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Türkay Dereli, etik konulu bir sempozyum düzenlenmiş olması ve son zamanlarda etik konusuna ülkemizde ve iş dünyasında da ağırlık veriliyor olmasının ümit verici olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Dereli, "Ülkemizde son on yıl içerisinde yapılan hamleler ile özellikle ekonomide iyi bir yerde olduğumuzu ve daha iyi bir yere doğru gittiğimizi hepimiz görüyoruz. Şimdilerde, 2023 yılı için nitelikli ihracat yaparak dünyanın ilk on ekonomisi içinde olma hedefini ortaya koymuş bulunuyoruz. Bu hedefin yanına dünyanın en dürüst gelir dağılımına ve en etik ticaret ekosistemine sahip olma hedeflerini de koymak gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Adnan Kısa da, özellikle sanayileşmenin çok hızlı olduğu bir dönemde gündeme getirilen Anadolu etik toplantılarının birincisinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti aktararak, Anadolu’da kültüre bakıldığında iş etiğinde, iş ahlakında çok güzel bir geçmiş ve tarihsel bir yapı olduğunu, bunun da 'Ahilik'ten geldiğini söyledi.

Avrupa İş Etiği Örgütü Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Mahmut Arslan, örgüt olarak Türkiye’deki ilk bölgesel toplantının Gaziantep’te yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, Avrupa'daki 12 örgütlerinin birleştiği bir şemsiye örgüt olduğunu, ülkede Hacettepe Üniversitesi Etik Merkezi tarafından temsil edildiğini dile getirdi.

TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert, toplantının ne kadar faydalı olduğunu analiz etmek için dünyayı ve ülkeyi iyi analiz etmek gerektiğini kaydederek, Türkiye’nin son yıllarda çok önemli başarılara ulaştığını ve dünyada yaşanan büyük krizlerin yaşandığı bir dönemde ekonomide büyük başarılar elde edildiğini ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen toplantı, açılış konuşmaları sonrasında bilimsel oturumlarla devam etti .
Kaynak: İHA