51 Milyon Kişlik Oyun Artık İpad'de

Dünya çapında 51 milyonu aşkın kayıtlı oyuncuya sahip başarılı tarayıcı oyunlarından biri olan İkariam mobil artık iPad sürümünü duyurdu.

51 Milyon Kişlik Oyun Artık İpad'de
Tüm dünyada kullanıcıları tarafından sürekli gelişerek oynanan İkariam mobil iPad sürümü ile gelişimin sürdürüyor. Dünya üzerinde Türkçe de dahil olmak üzere 38 dile çevrilen oyun, iPad sürümünü Kasım ayında duyurdu. iPad sürümü çıkan oyunun odak noktası özellikle tabletin bireysel olanaklarına en iyi şekilde uyum sağlamak olacak. Bu sebepten oyuncuların tarayıcı sürümünden tanıdıkları ve değer verdikleri tüm fonksiyonları İkariam'ın dokunmatik sürümünde de oyun severler için sağlandı.

Gameforge'un Ürün Direktörü Sebastian Mayer, İkariam'ın kolay oyun girişi, herkese hitap eden grafiğiyle ve gittikçe zorlaşan oyun mekanizmasıyla fark ortaya koyduğunu belirterek, "Geliştirici ve yayımcı olarak atacağımız en mantıklı adım Ikariam'ı mobil yapmaktı ve sonucundan da oldukça memnunuz" dedi.

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde Gameforge tarafından geliştirilen inşa ve strateji oyunu İkariam, başarılı bir geçmişe sahip. 2008'in başlarında Almanya'da start alan oyun şu anda 60'ı aşkın ülkede oynanıyor. Dünyanın her bir tarafından oyuncuların bu ada dünyasına canı gönülden bağlanmasının nedeni Türkçe dahil 38 dilde oynanabilmesi olarak gösteriliyor.

MOBİL OYUN SEKTÖRÜ HIZLA BÜYÜYOR
Digi-Capital analistlerine göre 2015 yılına kadar tüm dijital oyun pazarının cirosu 82 Milyon Amerikan Doları'na ulaşacak. Bu, 2011'den 2015 yılına uzanan süre içerisinde yüzde 14 gibi muhteşem bir büyümeye tekabül ediyor. Bu büyümeyi hızlandıran etkenlerin en başında online ve mobile oyunlar gösteriliyor. Online ve mobil oyunların 2015 yılına kadar tüm pazar payının yüzde 50'sini, yani 41 Milyar Amerikan Doları'nı oluşturacağı tahmin ediliyor .
Kaynak: İHA