Tobb Başkan Yardımcısı Koşmaz Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, ''Son 30 yılda büyük atılım gösterdik ama 10 büyük ekonomi arasına girmemiz için daha fazla çalışmamız lazım'' dedi.

Kuşadası'nda 2011 yılı vergilendirme döneminde kurumlar ve gelir vergisinde ilk 20'ye giren mükellefler, Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan TOBB Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, törendeki konuşmasında, ''Her şey dahil'' sisteminin turizm sektöründeki sorunların başında geldiğini ileri sürerek, zengin turistlere yönelik otel yatırımları yapılması gerektiğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükselttiğini hatırlatan Koşmaz, şöyle konuştu:

''Bu, bizim için oldukça gecikmiş bir karar. Türkiye ekonomisi, 2008 krizi sonrasında 2010 ve 2011'de büyüme rekorları kırdı. Ticari açık riskimiz olduğu doğru fakat bu riskle de mücadeleciliğimizi gösterdik. Türkiye'nin son 3 yıldaki ortalama büyüme hızı, yüzde 7 civarındadır. Bu da Türkiye ekonomisinin gücünün, en önemli göstergesidir. İş dünyası olarak Türkiye ekonomisine her zaman güvendik, her zaman yatırım yaptık, istihdamı artırdık. Biz, Türkiye'nin geleceğinden umutluyuz. Son 30 yılda büyük atılım gösterdik ama 10 büyük ekonomi arasına girmemiz için daha fazla çalışmamız lazım.''

Aydın Valisi Kerem Al da ekonomik kalkınmada özel sektörün yanı sıra kamunun da önemli rolü bulunduğunu ifade ederek, ''Kamunun en sağlam finansmanı da vergidir. Artık uygar devlet ve toplumlarda, 'vergin kadar konuş' anlayışı hakim olmaya başladı.

Ülkemiz ve yarınlarımız için vergi gerekli. Vergilerini veren mükellef ve kurumları kutluyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından ilk 20'ye giren mükelleflere ödülleri takdim edildi.

Muhabir: İbrahim Uzun / Emre Umurbilir

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA