Tesanj Heyeti, Kütahya’ya Hayran Kaldı

Aralarında müftü ve başimamın da bulunduğu Bosna Hersek'in Tesanj şehri heyeti, Kütahya'ya hayran kaldı.

Tesanj Heyeti, Kütahya’ya Hayran Kaldı
Tesanj Müftü Fjub Dautovic, Başimamı Fuad Ömerbasic, Tesanj Belediye Başkanı Fuad Sısıç, Meclis Başkanı Zehrudin Krusko, Alıc Kasım, Ahmıc Muharem ve Sola Hasan oluşan heyet, Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü'yü makamında ziyaret ederek, kurum ve şehirle ilgili bilgiler aldı.

"TESANJLI KARDEŞLERİMİZİNİ MİSAFİR ETMEKTEN ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ"

Ziyarette konuşan Müftü Mustafa Üskülüplü, "Kardeş şehrimiz Tesanj'dan gelen kardeşlerimizi Kütahya'mızda misafir etmekten mutluluk ve onur duymaktayız. Bilindiği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kütahya'nın kardeş şehri ilan edilen Bosna Hersek'in Tesanj şehrine, Kütahya halkının yardımlarıyla güzel bir cami yaptırılmıştı. Adına 'Kütahya Camisi' ismi verilen mabed, 14 Temmuz 2012 tarihinde açılmıştı. Tesanj'daki Kütahya Camisi'nin açılışında büyük bir coşku ve heyecan yaşanmıştı. O günü unutmak mümkün mü?" dedi.

"EZAN SESİ KIYAMETE KADAR SUSMAYACAK"

Bosna Hersek Tsanj Baş İmamı Fuad Omerbasıc, Kütahya ile kardeş şehir oldukları için çok mutlu olduklarını ve Tesanj şehri halkının selemını getirdiklerini ifade ederek, "Kütahya halkının yardımları ile yapılan Kütahya Camii'nde kıyametin sabahına kadar ezan nidaları susmayacaktır. Hayırsever Kütahyalı kardeşlerimizin sağladığı bu desteğe minnettarız.Kütahya'yı ne bizler, ne de bizden sonraki neslimiz asla unutmayacak.Kütahya pkotokolü İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü ve Kütahyalılar'a şükranlarımızını sunuyoruz" diye konuştu.

Ziyarette Müftü Mustafa Üskülüplü, Tesanj heyetine çeyitli hediyeler takdim etti. Bu arada, Tsanj Başimamı Fuad Omerbasic de, Üskülüplü'ye günün anısına, Kütahya Camii fotoğrafı ve çeşitli hediyeler takdim takdim etti.

HEYETE MÜFTÜ MUSTAFA ÜSKÜLÜPLÜ REFAKAT ETTİ

Müftü Üskülüplü, Tesanj heyetini Kütahya Ulu Cami, Güral Cam Fabrikası ve kentin bazı tarihi bölgelerini gezdirdi.

Heyet, yine Üskülüplü'nün refaketinde Çardarhisar, Emet ve Tavşanlı İlçe Kaymakamlıklarını, ilçelerin önemli tarihi yerlerini ve Emet Bor İşletmeleri'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldılar.

Heyet, daha sonra Üskülüplü ve diğer yetkililerine teşekkür ederek kentten ayrıldı .
Kaynak: İHA