Mavi kapak yüz güldürdü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yapılan mavi kapak toplama kampanyasıyla alınan tekerlekli sandalye, fiziksel engelli Kibar Yeşil'in yüzünü güldürdü.

Mavi kapak yüz güldürdü
Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) ekiplerince başlatılan ''Bir engellinin hayata tutunabilmesi için destek ol, bir mavi kapak da senden olsun'' kampanyasıyla elde edilen tekerlekli sandalye, yürüme engelli Kibar Yeşil'e rahat bir nefes aldırdı.

Okullarla sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kampanyada toplanan 250 bin mavi kapak karşılığında alınan tekerlekli sandalye Kibar Yeşil'e hediye edildi.

6 aylıkken sedirden düşerek ayağının kırıldığını, daha sonra yanlış kaynama sonucu sağ ayağının gelişmemesi üzerine kısa kaldığını ve engelli durumuna düştüğünü anlatan Yeşil, 75 yıl sonra tekerlekli sandalye ile yüzünün güldüğünü belirterek, kampanyada emeği geçenlere teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan da, bu yıl başlatılan mavi kapak toplama kampanyası sayesinde 4'üncü tekerlekli sandalyeyi 75 yaşındaki engelli Kibar Yeşil'e teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

MAVİ KAPAK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Emniyete mavi kapak desteğinde bulunan Çiğdem Yeşil ise annesinin artık rahatça dışarıya çıkabilecek olmasına çok sevindiğini anlattı.

Polis ekipleri de hem geri dönüşüme destek, hem de engelli bir vatandaşı sevindirmek adına başlatılan çalışmaya destek verenlere teşekkür ederek, kampanyanın devam ettiğini söyledi.