Kırklareli’nin 39 Dahi Çocuğu Tespit Edildi

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi (BSM) tarafından, uyum eğitim programı yapıldı.

Kırklareli’nin 39 Dahi Çocuğu Tespit Edildi
Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, uyum eğitim programı 12 Kasım Pazartesi günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi’nde yapıldı.Programa Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Cav it Çağlayan, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Kırklareli Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve veliler katıldı.

Kırklareli BSM Müdürü Bahar Savaş yaptığı konuşmasında, Özel çocukları seçim süreci sonunda plaka kodu 39 olan Kırklareli’nin 39 değerini tespit ettiklerini söyledi.

Ulaşmaları gereken ilk hedeflerine ulaştıklarını belirten Savaş,” Bu yolda bugün ulaşmamız gereken ilk hedefe ulaşmış bulunmaktayız. Şöyle geriye baktığımızda yaptıklarımızın haklı sevincini gururunu yaşıyoruz

Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Korkmaz’ın girişimleri ve Sayın Valimiz Mustafa Yaman’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na önerisi neticesinde kuruluşu gerçekleştirilen Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi şuan ilk öğrencileri ile uyum programını başarıyla tamamlamış bulunmaktadır. Bu özel çocuklarım kaybedecek zamanı yok diyerek, öğrenci seçim süreceini gerçekleştirdik. Süreç sonunda plaka kodu 39 olan Kırklareli’nin 39 değerini tespit ettik. Tespit edilen öğrenciler ve öğretmen arkadaşlarımla 8 haftalık uyum sürecini yaşadık. Kırklareli BİLSEM okyanuslara yelken açmış bir gemi. Dünyanın kabul ettiği son yüzyılın en büyük dehası Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muazır medeniyetler seviyesinin aşmak adına bizlerden beklentilerini gerçekleştireceğimiz inancındayız. Okyanusa yelken açtık ilerliyoruz”dedi.

Konuşmanın ardından Kırklareli BSM öğrencileri uyum eğitim programında gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattılar .
Kaynak: İHA