Kemalpaşa Parklarla Güzelleşiyor

Kemalpaşa Belediyesi, Ulucak'tan Halilbeyli'ye kadar tüm mahallelerde halkın dinlenme ihtiyacına cevap veren, park ve yeşil alan sayısını her geçen gün arttırıyor.

Kemalpaşa Parklarla Güzelleşiyor
Yeni piknik ve mesire alanları, hem Kemalpaşa halkına hem de çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlara alternatif yeşil alanlar oluşturuyor. Kemalpaşa Belediyesi, 3.5 yıl içinde 33 yeni park ve mevcut bulunan 9 parkın yenileme çalışmalarını yaparak, toplamda 55 bin 450 metrekarelik yeşil alanı halkın hizmetine sundu. Yukarıkızılca ve Armutlu arasında bulunan 100 dönümlük alanı, Piknik ve Mesire Alanı olarak hizmete sunan belediye, yine halkın doğal alanlarda dinlenme ihtiyacına cevap vermek amacıyla, alternatif yeni bir piknik ve mesire alanı olarak planlanan Ören Kocadere Mevkii'ndeki 5.1 hektarlık arazide, altyapı çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl içerisinde ilçe merkezine 3 yeni park daha yapılarak, halkın hizmetine sunulacak.

Kemalpaşa merkez ve bağlı mahallelerinin her birine parklar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Stresten uzak, yaşanılabilir bir Kemalpaşa için, hizmet sınırları içerisinde Halilbeyli'den Ulucak'a kadar tüm mahallelerde halkın doğal dinlenme alanlarının sayısı her geçen gün artırdık, artırmaya da devam ediyoruz. Yenilenen parklarla beraber 42 parkın alt yapı çalışmaları, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları, bordür taşı döşeme, elektrik, su, çocuk oyun grupları, bank ve çöp kutuları montelenmesiyle tüm çalışmalar Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılarak halkımızın hizmetine sunuluyor. Yeşil alanlar ve parklar, haklımızın yararlanması için ayrılan ve dinlenme ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde olmasına özen gösteriyor, önemsiyoruz"dedi.

Kaynak: İHA