Hatay'da ''markalaşma Toplantısı''

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında, kentte markalaşma kapsamında yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Lekesiz, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, markalaşma kapsamında kentin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtmak istediklerini kaydetti.

Hatay'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Marka Kent Projesi kapsamındaki 15 ilden biri olduğunu ifade eden Lekesiz, bu anlamda yol haritası olacak ''Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nın hazırlandığını belirtti.

Farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı Hatay'ın, tarihi ve doğal güzellikleriyle farklı turizm alternatiflerini bünyesinde barındırdığını vurgulayan Lekesiz, turizm sektöründe ülkemizde ne varsa kentte de bulunduğunu kaydetti.

Lekesiz, deniz, yayla, kongre, mutfak ve inanç turizmi başta olmak üzere bir çok turizm alanında kentin potansiyelinin bulunduğunu ifade ederek, ilin değerlerinin markalaşmasını arzu ettiklerini belirtti.

Toplantıya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, İskenderun Belediye Başkan Vekili Emin Dönmezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Yeter, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, markalaşma konusunda çalışmalar yürüten özel firmanın uzmanları, çalışmalarda gelinen aşama hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA