Dağıstan'da Bir İmam Daha Öldürüldü

Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde, din adamlarına yönelik saldırılara bir yenisi eklendi.

Rusya ' ya bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan ' ın Levaşin bölgesi Hacalmah köyünde , yerel cami imamı Gaci Aliyev ' in uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldüğü bildirildi .

Rusya Araştırma Komitesi ' nden yapılan açıklamaya göre , 49 yaşındaki Aliyev akşam saatlerinde evinin yakınlarında bir araçtan yapılan silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti .

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi .

Ekim ayı sonunda Dağıstan ' ın Derbent şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda , yerel cami imamı Kalimulla İbragimov , babası ve kardeşi ile öldürülmüştü .

14 Ekim ' de ise Dağıstan ' ın Uçkent köyü imamı İsmail Gaciyev , benzer bir biçimde evinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti .

Ağustos ayında da Dağıstan ' ın önde gelen din adamlarından Şeyh Said Efendi Atasayev , düzenlenen intihar saldırısıyla öldürülmüştü .

Kuzey Kafkasya bölgesinde din adamlarına yönelik saldırılarda , Dağıstan ' ın ön plana çıktığı görülüyor . Son saldırılarla 1 , 5 yılda Dağıstan ' da öldürülen din adamlarının sayısı 10 ' a yükseldi .

Muhabir : Halit Gülşen

Yayıncı : İbrahim Uyar
Kaynak: AA