50 Kişinin İstihdam Edileceği Yatırım İçin 30 Bin Metrekarelik Arsa Tahsisi Yapıldı

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nden 50 kişinin istihdam edileceği yeni yatırım için 30 bin metrekare arsa tahsisi yapıldı.

Aksaray OSB Yönetim Kurulu toplantısı, Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok'un başkanlığında gerçekleştirildi.

Aksaray OSB'de yeni yatırımların hızlı bir şekilde arttığını belirten Vali Altınok, her toplantıda yeni arsa ve yatırım taleplerini değerlendirerek Aksaray'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların taleplerini hızlı bir şekilde sonuçlandırdıklarını söyledi.

Yapılan toplantıda yatırımcılara 30 bin metrekare alan tahsis yaptıklarını ifade eden, ''OSB'de yatırım yapmak için hem Aksaray'dan hem de Aksaray dışından yoğun talepler geliyor. Biz bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Biz yatırımcıların önünü açmak için onlara engel olacak işlerin ortadan kaldırılması noktasında OSB Yönetim Kurulu olarak büyük gayret gösteriyoruz'' diye konuştu.

Aksaray'da 500 hektar alanda 3. OSB için çalışmaların devam ettiğini ifade eden OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise şunları kaydetti:

''Yatırımcıların taleplerini daha itinalı değerlendiriyoruz. Aksaray'a uzun soluklu, çevreye zarar vermeyen, Aksaray'a ve ülkeye katma değeri çok olan yatırımcıları bekliyor ve davet ediyoruz. 3. OSB konusunda ciddi çalışmalar içindeyiz. Arsa talepleri devam ettiği sürece OSB'ye de ciddi talepler devam edecektir. OSB Yönetim Kurulu toplantımızda 50 kişinin istihdam edileceği yaklaşık 30 bin metrekare arsa tahsisin gerçekleştirdik. Yeni yatırımların hayırlı olmasını diliyoruz.''

Vali Altınok ve OSB Yönetim Kurulu üyeleri, toplantının ardından OSB'de bulunan bazı tesisleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Adem Koçak / Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA