26 Yıldır Nikah Kıyan Turan, Görevi Devretti

Tavşanlı Belediyesi'nde 26 yıldır evlendirme memurluğu yapan Yazı İşleri Müdürü Ahmet Turan, görevini belediyede memur olarak çalışan Emine Yaşa'ya devretti.

Turan, devir-teslim töreninde, 26 yıldır ilçede 10 binin üzerinde nikah kıydığını ve kurulan yuvaların ilk mutluluklarına tanıklık ettiğini bildirdi.

Yıllar önce nikahını kıydığı çiftlerin çocuklarının da nikahlarını kıydığını belirten ve Yaşa'ya başarılar dileyen Turan, ''Kutsal bir görev olarak gördüğüm evlendirme memurluğunu Emine Yaşa'ya devrediyor ve bu güne kadar şahsıma gösterilen teveccühten dolayı herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de Turan'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yuva kurmanın kutsal bir görev olduğunu ve buna yıllarca şahitlik eden Turan'ı kutladığını söyledi.

-Tiyatro Tiyano, Tavşanlı'ya geliyor

Tiyatro Tiyano'nun, Necip Fazıl Kısakürek'in ''Bir Adam Yaratmak'' adlı oyununu sergilemek üzere Tavşanlı'ya geleceği bildirildi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunun 21 Kasım'da sahneleneceğini ve kültürel, sanatsal faaliyetler düzenlenmesi için gerekli destekleri verdiklerini bildirdi.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Tavşanlı Belediyesi Tiyatro Topluluğu'na destek verebilmek için daha önce ilçe dışından çok fazla tiyatro organizasyonu yapamadıklarını ifade eden Güler, şunları kaydetti:

''Ancak arkadaşlarımızın oyun hazırlığında olduğu dönemlerde tiyatrocularımızın da yararlanabilmeleri için bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Necip Fazıl'ın oyunu ile ilçemize konuk olacak olan grubun ücretsiz olarak sergileyecekleri oyuna tüm sanatsever hemşehrilerimizi davet ediyoruz.''

-85 bininci doğal gaz abonesi ödüllendirildi

Kütahya merkez ve ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren Çinigaz firması, 85 bininci doğal gaz abonesi olan Tavşanlı ilçesinden Ömer Sürer'i ödüllendirdi.

Tavşanlı Belediyesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, son yıllarda doğal gaz kullanımının hızla yaygınlaştığını ve abone sayısının giderek arttığını söyledi.

Özellikle belediye ve doğal gaz dağıtım firması Çinigaz ile belirlenen program dahilinde dağıtım işinin hızla devam ettiğini belirten Güler, şunları kaydetti:

''Planlı kentleşme adına şehircilik çalışmalarımızda altyapı bizim için çok önemli. Bu doğrultuda başlattığımız projeler ışığında altyapı çalışmaları tamamlanarak, bulvar, cadde ve sokaklarımızın düzenli olması için çaba sarf ediyoruz. İkinci bir kazı işlemi yapılmasını ortadan kaldırmak için de dağıtım firmasıyla koordineli çalışıyoruz.''

Daha sonra Güler, firmanın hediyesi olan kombi cihazını Sürer'e teslim etti.

Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA